محل تبلیغات شما

در مورد علت نامگذاری قزوین نظرات متعددی در متن های تاریخی مطرح شده است. هتل ایرانیان قزوین به بررسی این نامگذاری پرداخته است. همراه هتل ایرانیان از زیباترین هتلهای قزوین باشید، تا با هم به جزئیات این عقاید بپردازیم.

نامگذاری قزوین با واژه کش وین

تاریخ نگاران عقیده دارند كه واژه قزوین” از جمله این كش وین” گرفته شده است. به این شرح كه وقتی سركرده سپاه كسرا به هنگام نبرد، در صف لشكریان خود خللی دید، با عبارت این كش وین” (یعنی به آن كنج بنگر) زیر دست خود را مأمور رفع خلل كرد. در نتیجه سپاهیان او پیروز شدند. آن گاه در آن محل شهری بنا كردند و آن را كشوین” نامیدند. در دوره اسلامی، عرب ها، این واژه را معرب كرده و آن را قزوین” نامیدند.

نامگذاری قزوین

عقیده یونانیان

عقیده یونانیان در این مورد بر این است كه پیش از دوران هخامنشی، مردمی كه آن ها را كاسی” یا كاسیت” می نامیده اند، در كرانه باختری دریای قزوین می زیستند. به گفته بعضی از تاریخ نگاران یونانی و آریایی، جزو نژاد میت تانی” به حساب می آمدند. این قوم ظاهراً مدت ها پیش از مادها به ایران آمده اند. سپس قرن ها در كرانه باختری دریای كاسپین (خزر) استقرار یافته بوند. نام قزوین نیز از نظر آنان، از نام دریای كاسپین گرفته شده است.

برگرفته از حوادث طبیعی

نگرشی دیگر، وجه تسمیه قزوین را متأثر از موقعیت طبیعی، جغرافیایی و حوادث تاریخی روی داده در آن می داند. گفته می شود كه کوهستان های شمالی قزوین همواره زیستگاه مردمان سركش بوده است. آبادی های دشت قزوین پیوسته دست خوش تاخت و تاز و تاراج طایفه های گوناگون قرار داشته است.

 

رزرو اتاق های هتل ایرانیان

به فرمان حاكم وقت، برای جلوگیری از تاخت و تاز کوه نشینان، یك دژ در مدخل كوهستان شمالی قزوین و دژ بزرگ دیگری برای استقرار سپاهیان در محل كنونی قزوین بنا كردند. اولی را دژ بالا” و دومی را دژ پایین” نامیدند كه با گذشت زمان، نام دژ پایین” دچار دگرگونی شده و به دژپین”، گژوین” و سپس كشوین” تبدیل شده است. در دوران شاپور ذوالاكتاف قلعه ای – در جای همان دژ – بنا كرده و همان كشوین نامیده شد. این نام در دوره اسلامی معرب شده و به قزوین تغییر یافته است.

کهن ترین سند

کهن ترین سند درباره نام” قزوین” نوشته قداثر بن جود” است که در نیمه دوم سده سوم ه. ق می زیست. نام قزوین به فارسی کشوین” خوانده می شد. کتاب فتوح البلدان” نیز آن را کشوین” یاد می کند. حمدالله مستوفی مورخ پر آوازه قرن هشتم ه. ق نیز از این شهر، تحت عنوان کشوین” نام می برد. بعد از حمله اعراب، معرب گشته و قزوین نامیده شده است. مورخین غربی نام قزوین را برگرفته از کاسپین » می دانند.

نامگذاری قزوین

از نظر لغوی این نام ترکیبی از دو جزء است که وین” بر وزن سین” (برهان قاطع و دهخدا) به معنی درخت، باغ و به ویژه انگور سیاه است. ولی درباره جزء نخست آن معنی روشنی وجود ندارد. در این راستا، استاد علامه دهخدا وجه تسمیه ای را نقل کرده اند و آن اینکه، قزوین مرکب از کزو” به معنای پسته کوهی و ین” نسبت است. به معنای سرزمین پسته که این وجه تسمیه به نظر می رسد به مراتب علمی تر و به حقیقت نزدیک تر باشد.

قرن سوم تا ششم قزوین پس از اسلام

قرن اول و دوم قزوین پس از اسلام

بسته بندی بازیافتی و ۳ دلیل نیاز به آن

قزوین ,كه ,های ,نامگذاری ,جزئیاتاتاق ,تسمیه ,شده است ,وجه تسمیه ,و به ,آن را ,و آن ,كرانه باختری دریای

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها